Konferencia MDKS a SEMK 2011 Trenčianska Turná
Autor: Ján Bučo
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 89 results
1
ĽJ
Ľubomír Janda
08.03.2011, 21:37
Áno, ďakujem!
Ľ.J.
JB
Ján Bučo
08.03.2011, 21:09
Pozdravujem,
Ide o súťaže, kde sa skladajú peniaze na ocenenia pri košovaní. Napríklad: do 5%, ESO-TIP atď.
Valné zhromaždenie schválilo, že aj z týchto súťaží bude na ocenenia určených len 80% z vkladov. Ostatné prostriedky budú použité na réžiu, teda na diplomy, poháre, papier do tlačiarne, perá, atď.
V prípade nevyužitia na režijné náklady sa bude tvoriť rezervný fond. Prostriedky samozrejme budú v extra evidencii nezávisle od členských príspevkov atď., a budú účelovo viazané len na ocenenia. Podobne ako pri krúžkoch 55M.
Postačuje takéto vysvetlenie?
J.B.
ĽJ
Ľubomír Janda
08.03.2011, 17:09
Zdravím pána predsedu nového MDKS!
Chcem požiadať o vysvetlenie, čo znamená v uznesení VZ SEMK a MDKS konaného dňa 5.3.2011 v Trenčianskej Turnej, v časti „schvaľuje“ ods. 7, veta 2. : „Obdobným spôsobom postupovať aj pri vyhodnocovaní aktivácií holubov v jednotlivých pretekoch, ktoré sa vykonávajú priamo pri nasadzovaní“!
Ďakujem!
Ľ.J.
MB
Milan Blahovský
08.03.2011, 16:12
Tí, ktorí nezvíťazia nebudú aj tak spokojní, teda, keby sme išli terminológiou Z.A. tak potom ich bude 99,99 % teda všetko od druhého miesta :o)))))))
JB
Ján Bučo
08.03.2011, 15:40
Najdolezitejsie je aby ste sa dohodli, aj ked operativne v den startu, a aby dohoda bola prinosna pre dalsie rocniky.
Jano Bučo
ŠJ
Štefan Janíček
08.03.2011, 12:18
Správne Peťo, myslím že je nadmieru správne ak sa vytvára podmienka
spolupráce do budúcna.
PM
Peter Matalík
07.03.2011, 18:36
Ja len čo sa týka Kielu v KDTVR.Všetci zástupcovia OZ sa dohodli,že o štarte sa rozhodne podľa aktuálne ho vývoja počasia.Ranný-obedňajší.To znamenná,že máme v tom jasno a nie ,že sa nevieme dohodnúť na štarte.OZ Michalovce to majú okolo 1050 km - OZ Poprad 900 km.Pri tomto rozpätí ,už treba zvážiť štart.Ja osobne som tiež za obedňajši,ale je to vec dohody všetkých zúčastnených,ak chceme do budúcna spolupracovať.
JB
Ján Bučo
07.03.2011, 09:44
Dobry den prajem,
Budem reagovat naozaj len velmi strucne. Po nikekolkych dnoch marodky som znova v praci a casu nie je nazvys.
Pre Milana: Je mrzute ked sa vychododslovaci nevedia dohodnut na vypustani jednych pretekov. A pritom Kiel by mohol byt peknym celoslovenskym pretekom. Ako pises, navrat ku Aachenu a Liege si vynutila situacia. Ak by bolo zo Slovenska na kazde preteky nahlasenych povedzme po 1000 ks, nie je problem organizovat si slovensky plan. Bohuzial situacia je aka je a nam sa s 500 holubami nijako nevyplati jazdit samostatne. Celkom nadejne sa k Oldenburgu vyjadril pan Navratil. Mozno ho zorganizuju u nich na oblasti a potom by sme ho zaradili do planu. Preto je na stranke len orientacny plan.
Pre p. Jandu: Skoda, ze ste neprisli Lubko. Dozvedeli by ste sa odpovede na vsetky otazky, ktore tu kladiete. Odpovede naozaj v rychlosti.
1. Spolupraca pri organizacii jednodnoviek znamena, ze budeme rokovat s oblastami a budeme im ponukat nadregionalnu moznost spoluprace a koordinaciu startov. Ale toto je vec, ktora sa pripravuje viacmenej az na rok 2012.
2. Preteky neboli zatial nijako specifikovane. Pretekovy plan bude zostaveny do konca tohto mesiaca. Zatial sa planuje vychadzat z kostry Aahcen, Oostende, Liege, Kiel, Brusel. Budeme este rokovat s niektorymi OZ na Slovensku (vid vyssie) ci nebudu mat zaujem organizovat Oldenburg.
3. Doprava je v rieseni. Zrejme nebude dost holubov zo Slovenska aby sme si organizovali prepravu sami. Ale vyzera to tak, ze Oostende a Brusel organizuju aj niektore OZ a tak sa snad potrebny pocet holubov nazbiera. Mohli ste prist, stat sa dopravnym referentom (ste predsa trochu od fachu) a pomoct nam s tym. Prvoradou ulohou vyboru je najst sposob prepravy, ktory bude rentabilny a hlavne akceptovatelny clenmi respektujuc ich potreby pri nasadzovani.
4. Otazku nedoplatku som dostal do referatu ja. Precitajte si zapisnicu, ktora je na stranke a budete vediet viac.
O vsetkom potrebnom budu chovatelia informovani na internetovej stranke v priebehu niekolkych dni.
ĽJ
Ľubomír Janda
06.03.2011, 21:56
Pekný večer všetkým!
Vedeniu nového MDKS srdečne gratulujem a do nadchádzajúcej sezóny želám veľa zdravia, šťastia, trpezlivosti a hlavne mnoho múdrych a efektívnych rozhodnutí!
Mám na pána predsedu niekoľko otázok a poprosím o stručné odpovede:
1./Čo znamená „zaviazali sme sa k širšej spolupráci aj pri jednodňových dlhých tratiach“?
2./ Ako vyzerá pretekový plán na rok 2011?
3./ Kto bude zabezpečovať prepravu?
4./ Aké závery boli prijaté v rámci rozpravy k nedoplatku?
Ďakujem!
L.J.
MB
Milan Blahovský
06.03.2011, 21:20
Jano, presadiť do plánu KDTVR pretek KIEL stálo dosť námahy a hoci to máme ku mne 940 km musel som pre "dobro veci" prijať rozhodnutie, že o štarte holubov rozhodne OZ, ktoré to má najviac km - Michalovce a tí si trúfajú na ranný štart v prípade predpokladu vysokých teplôt v priebehu dňa štartu. Preto tá neistota o čase štartu.
Dúfam, že nasadia toľko holubov aby ich rozhodnutie bolo logickým. Osobne som za jednoznačne popoludňajší štart. Rozhodnutím o smerovaní pretekov na Aachen - Liege sa veľmi naťahuje rozpätie medzi západom a východom ale to už je otrepaná pesnička. Len si zober štatistiku vývoja pretekov pustených v rámci MDKS zo smeru SZ ( Oldenburg.Kiel, Brémy) oproti Aachenom či Liege a Oostende už ani neberiem v úvahu .
JB
Ján Bučo
06.03.2011, 20:53
Prave naopak Milan. Organizovanie tychto pretekov nebude v zmysle jedneho podujatia pre cele Slovensko. Malo by sa jednat o rozpasmovane Slovensko po cca 100 km. Na toto budeme potrebovat pripravu minimalne jeden rok. Budeme iniciovat rokovania so vsetkymi OZ aby sme konzultovali zastresenie pretekov a odbremenili ich pri organizacii dlhych trati.
Prosim este o strpenie aby sme si to vo vybore utriasli kym definitivne nastolime podmienky pri jednodnovkach.
Ale zaujal ma vcera Peter Matalik. Ty si mi Milanko nukal spolupracu pri Kieli a Peter vcera hovoril, ze este neviete ako ho budete pustat. My by sme sa radi zapojili, ale vie KDTVR garantovat jeho vypustenie na dolet cez noc?
Jozef, Vdaka samozrejme. Osobne pri kosovani a s Vasimi radami aj v sezone 2011 samozrejme pocitam.
Jano
JD
Jozef Daníšek
06.03.2011, 20:19
Pozdravujem.Janko držím Vám všetky palce i na nohách.
MB
Milan Blahovský
06.03.2011, 20:18
Predpokladám, že smerovanie pretek "jednodňových" DT bude priamy západ.
Nech je rozpätie pre Slovensko čo najviac natiahnuté. Neverím, žeby som sa v tomto mýlil...
JB
Ján Bučo
06.03.2011, 20:06
Dobrý večer priatelia,
Konferencia, teda vlastne valné zhromaždenie prebehlo naozaj v kultivovanej atmosfére a občas aj vyostrené dialógy nakoniec dopadli dobre.
Kluby SEMK a MDKS sa zlúčili do Maratón derby klubu Slovensko a zaviazali sme sa k širšej spolupráci aj pri jednodňových dlhých tratiach.
Bol zvolený nový výbor v zložení:
predseda - Ján Bučo
podpredseda - Ing. Imrich Krommer
tajomník - Ing. Štefan Mák
výcvikár - František Dohňanský
ekonóm - Jozef Horečný
dopravný referent - Tibor Lády
predseda kontrolnej komisie - Dušan Púček
členovia KK - Štefan Nochta a František Navrátil
Chcem touto cestopu poďakovať predošlým výborom a popriať novovzniknutému výboru plodnú a aktívnu prácu na poli organizácie pretekov v sezóne 2011.
V najbližších dňoch bude prepracovaná internetová stránka MDKS, ktorej doména www.longdistance.wz.cz bude slúžiť novému klubu a v danom momente na nej nájdete zápisnicu z včerajšieho zasadnutia.
A na záver tiež pochválim debatu ktorá predchádzala tomuto stretnutiu nakoľko uľahčila samotné rokovanie o zlúčení klubov.
Ján Bučo
predseda MDKS
PM
Peter Matalík
06.03.2011, 14:28
Asi tak Štefan.
ŠN
Štefan Nochta
06.03.2011, 14:24
Peter,"široká" diskusia pred konferenciou bola dobrá na" vybúrenie"sa a správne naštartovanie, aby potom konferencia mohla prebehnúť hladko a bezproblémovo, čo sa aj stalo....takže s chuťou do práce....
MB
Milan Blahovský
06.03.2011, 13:50
Asi všetko klaplo ako malo a tak niet o čom polemizovať. Aj pri iných témach to už raz tak je. Ale je tu ešte možnosť, že po zistení, že krúžky sú doma začali iné starosti - skladanie chovných párov a hľadanie tej zlatej páry.
Vonku sa síce čerti ženia, ale slnko má už svoju výšku a silu tak je cítiť, že jar je už za dvermi.
PM
Peter Matalík
06.03.2011, 12:39
Takí sme mi Slováci.Pred konferenciou "široká" diskusia nespokojnosť.Po konferencii ani ň!
JB
Ján Bučo
04.03.2011, 11:45
Páni, dosť bolo. Nechajme minulosť a pozerajme dopredu. Prinášam stručný výťah zo správy o hospodárení MDKS za rok 2010:
Stav v pokladni ku 31.12.2009 = -150 EUR (záväzok OZSB)
Príjmová časť:
členské príspevky: 513,- EUR
prepravné: 4279,80 EUR
Zisk z výstavy: 160,50 EUR
Dotácia pokladne J.B.: 415,95 EUR
Príjmy spolu: 5369,25 EUR
Výdavková časť:
vedenie účtu: -34,20 EUR
Konferencia Stráňavy: -66,85 EUR
Nákup materiálu: -20,00 EUR
Výpočet výsledkov: -80,00 EUR
Splatenie záväzku OZSB: -150,00 EUR
Intervyhodnotenie BRUS: -160,00 EUR
Platba SZCHPH, prepr. Oostende: -603,20 EUR
Platba za dopravu p. Adamko: -5279,00 EUR (z toho nevyplatené 1174,00 EUR)
Vrátenie do pokladne SEMK za prepr. Oostende: -130,90 EUR (takisto nevyplatené z dôvovdu neskorého dodania podkladov)
Výdavky spolu: 6524,15 EUR
Sumár: 5369,25 - 6524,15 = -1154,90 EUR
Kumulatívne s rokom 2009: -1304,90 EUR
Dúfam, že týmto som objasnil situáciu okolo hospodárenia v MDKS. Môžete vidieť, že žiadne peniaze na réžiu klubu (okrem bankových poplatkov) neexistujú. Všetko čo sme prijali sa vyplatilo na dopravu. Ostatné ako sa hovorí z vlastného vrecka a vo vlastnom voľnom čase.
Jano Bučo
JD
Jozef Daníšek
04.03.2011, 11:20
Pán Svoreň.Ja som sa v SEMK či MDKS neangažoval a preto som ani nič nekritizoval,lebo to by mne neprináležalo.Vy ste sa pustili do pána Buča nie ja.Ja viem iba to, ako mu pomáhali kamaráti v Rosine, a jeho vlastní rodičia.Preto som ho v jeho nasadení obdivoval.Keďže som nevidel do štruktúry výboru,tak som sa nemal k čomu vyjadrovať.Kedykoľvek sa však na mňa obrátil so žiadosťou o pomoc pri predpovedí počasia ako bude na trati tak som sa mu vždy snažil poradiť najlepšie ako som vedel,pretože v tomto mám celkom slušné vedomosti ,vzhľadom k tomu že som mal predchádzajúce zamestnanie/prístrojové navádzanie stíhačiek/ a tam sa meteorologická situácia vyhodnocovala povinne každú hodinu.Preto mňa zaráža jedná Vaša veta"Výsledok za Slovensko osamotený Bučo+tlmočník.To znamená,že ste vedeli a na vlastné oči videli ako sa s tým borí a i cez to všetko ste sa na diskusnom fóre takto necitlivo doňho pustili.Není Vám to ľúto?
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 89 results
1